søndag den 25. marts 2012

Forårskage med hindbærmousse

Nu fik jeg endelig taget mig sammen til at ligge denne opskrift op på en super lækker kage, jeg bagte igår :)


Kagen, 1 springform (24 cm)
375g hvedemel
2½ tsk. bagepulver
1 tsk. natron
1 tsk. salt
2 tsk. vaniljesukker
210g sukker
4 æg
125g olie
2½ dl. yoghurt naturel
½ dl. mælk

Sukker og æg piskes godt sammen.
Tilsæt olie og pisk igen.
De tørre ingredienser blandes og tilsættes under omrøring.
Tilsæt yoghurt og mælk og bland til dejen er glat.

Bages ved 175 grader i ca. 40 minutter. Mærk efter med en strikkepind/termometer eller lignende om kagen er bagt. Hænger der noget ved, skal kagen have mere i ovnen.

Lad kagen køle af inden den deles i 3.



Hindbærmousse
300g frosne hindbær
1 dl vand
Sukker

Hindbær og vand koges op. Smag til med sukker og køl af.

8 blade husblas
2½ dl. yoghurt naturel
2½ dl. fløde

Når hindbærene er kølet af tilsættes yoghurten.
Husblassen ligges i blød i koldt vand i 5-10 minutter, til den er blød. Smelt den over vandbad eller i microovnen og hæld i hindbærmassen under omrøring. (Husblassen skal være lunken)
Sæt på køl til det begynder at stivne og kan "bære" kernerne fra hinbærerne.
Fløden piskes og vendes i den letstivnede hindbærmousse.

Hinbærmoussen smøres på bunden og den midterste bund. Lig toppen på og sæt kagen på køl.

Smørcreme:
500g smør
500g flormelis
3 spsk. vand

Piskes hvid og luftig.

Smør kagen op med smørcreme, gem lidt til pynt.
Rul fondanten ud og beklæd kagen med den.
Sprøjt små toppe af den resterende smørcreme og pynt evt. med sukkerblomster.

God fornøjelse :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar